30. janvārī plkst. 14.00 Valodu tehnoloģiju iniciatīva pulcējās LU Zinātņu mājā, lai dalītos jaunizveidotajos studiju moduļos un kursos un pētniecības jaunumos. Aicinām pieteikties jaunajiem studiju kursiem pavasara semestrī LU Datorikas fakultātē, LU Humanitāro zinātņu fakultātē un Rīgas Tehniskajā universitātē!

Jau pavisam drīz –sākot ar pavasara semestri - pieejamos studiju kursus un moduļus pasākumā prezentēja LU Datorikas Fakultātes profesore Inguna Skadiņa, LU Humanitāro zinātņu fakultātes asociētā profesore Jana Kuzmina un RTU profesore Marina Platonova. Tāpat pētniecības aspektus prezentēja LU MII asociētais profesors Normunds Grūzītis un uzņēmuma “Tilde” līdzdibinātājs Dr.sc.comp. Andrejs Vasiļjevs.
 
Inguna Skadiņa atklāj, ka, sākot ar nākamo nedēļu (pavasara studiju semestri), LU Datorikas fakultātē ir pieejami jauni studiju kursi
 
Kā stāsta Jana Kuzmina, pavasara semestrī būs pieejami studiju kursi un moduļi LU Humanitāro zinātņu fakultātē dažādos studiju līmeņos un programmās: 
Bakalaura studijās (Latvistikas BSP un Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studiju BSP studiju kursi)
Maģistra studijās (Anglistikas MSP modulis)
 
Marina Platonova iepazīstināja ar jaunajiem studiju kursiem, kas pavasara semestrī būs pieejami Rīgas Tehniskajā universitātē. Studiju kursi un moduļi būs pieejami pat tiem, kuri nav RTU studenti pateicoties MOOC platformai!
 
Aicinām pieteikties studiju kursiem jau tagad!
 
Pēc studiju kursu prezentācijām sekoja Normunda Grūzīša un Andreja Vasiļjeva prezentācijas par valodu tehnoloģiju pētniecību. Prezentācijas iezīmēja kā nacionālie valodas resursi un valodas modeļi un rīkkopas palīdz valodu tehnoloģiju pētniecībā, kā arī lielo valodas modeļu lietojumu un tehnoloģijas mācību materiālu lokalizēšanai un citas tēmas. 
Pasākuma noslēgumā notika paneļdiskusija, kuras laikā prezentētāji Dainas Jāņkalnes vadībā sarunājās par valodu tehnoloģijām Latvijā - par sabiedrības interesi, dažādiem riskiem, jaunajiem studiju kursiem un citām tēmām. 
Apskati pasākuma bilžu galeriju šeit. Bildes var izmantot atsaucoties uz fotogrāfu (Jānis Brencis). 
Paldies visiem, kas bija klātesoši vai vēroja šo pasākumu attālināti! Tāpat paldies arī Izglītības un zinātnes ministrijas, Eiropas Komisijas pārstāvniecībai Latvijā, Latvijas Informācijas un Komunikācijas Tehnoloģijas Asociācijas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un LU Datorikas fakultātes pārstāvjiem, kas sniedza runas pasākumā, sniedzot iedrošinājuma vārdus! 
 
Valodu tehnoloģiju iniciatīva ir projekts, kurā darbojas pārstāvji no šādām organizācijām un iestādēm: Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, LU Matemātikas un informātikas institūts, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts un TILDE. 
 
              
 
Projektu “Valodu tehnoloģiju iniciatīva” (Nr. 2.3.1.1.i.0/1/22/I/CFLA/002), līdzfinansē Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma investīcija un Valsts budžets.

Dalīties